Nieuws Juli 2019

03-07

Arthur en Coutinho in Copa América finale

Arthur en Coutinho zijn door naar de finale van de Copa América. Maar dit betekent het einde voor Argentinië en Leo Messi na de halve finale van dinsdag, waarbij Brazilië na een overwinning van 2-0 in de wachtkamer zit om de winnaars te ontmoeten van de andere halve finale tussen Chili (met Arturo Vidal) en Peru.

Alle drie Barça-spelers waren in Belo Horizonte de volle negentig op het veld.

Ondanks wat vroege druk van de Argentijnen, waren het de gastheren die net na het kwartier de leiding namen toen een briljante solo van de voormalige Barça-man Dani Alves werd afgewerkt door Gabriel Jesús. Kort voor rust raakte Sergio Agüero de paal na een afgebroken vrije trap van Messi.

De meeste kansen na de pauze waren voor Argentinië, met Messi die de paal raakte en door sta in de weg doelman Alisson die regelmatig in de weg lag.

Brazilië verdedigde solide, en tegen het einde van het wedstrijd breidde de Goddelijke Kanaries hun voorsprong uit toen een door Gabriel Jesús leidde tegenaanval werd afgerond door Firmino en dat was zo goed als game over voor de Argentijnen. Was dit de laatste interland van Messi voor Argentinië?

Foto: www.fcbarcelona.com