Nieuws Juli 2014

06-07

Argentinië tegen Oranje

Zaterdag heeft Argentinië de halve finale bereikt van het WK in Brazilië. Het team met Lionel Messi en Javier Mascherano in de basis, won met 1-0 van België. De laatste keer dat de Albicelestes de halve finale haalden, was op het Wereldkampioenschap van 1990, ten koste van het voormalige Joegoslavië.

Al in de achtste minuut was het raak. Messi speelde de bal naar Di María, die op zijn beurt via de kluts Higuain wist te bereiken. De spits aarzelde geen moment en plaatste de bal fraai achter Thibaut Courtois. Hierna namen de Argentijnen wat gas terug en kon België het spel maken. Toch konden de Rode Duivels in de eerste helft niet meer gevaarlijk worden. Aan Argentijnse zijden kon Di María en Messi nog gevaarlijk worden, maar zonder succes.

In de tweede helft leunde Argentinië nog meer op de 1-0 voorsprong. België kon er via Lukaku, Fellaini en Van Buiten nog gevaarlijk uit komen. De Rode Duivels konden ook in de tweede helft de gelijkmaker niet forceren. In de laatste minuut kreeg La Pulga nog een kans, maar ook hij miste, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef.

Argentinië neemt het op woensdag 9 Juli op tegen Oranje voor een plek in de finale.