Nieuws Augustus 2016

22-08

Acht Barça medailles in Rio

Namens FC Barcelona namen er 22 sporters deel aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Acht sporters kwamen terug met een medaille. Vier van de acht medailles waren gouden plakken.

Zo veroverden Neymar en Rafinha namens Brazilië het goud bij het voetbal, door met strafschoppen te winnen van Duitsland.

De handbalmannen van Denemarken wonnen ook een gouden medaille. Namens Barça kwamen Lasse Andersson en Noddesbo uit voor de Denen. Namens de verliezend finalist Frankrijk waren Sorhaindo en N’Guessan vertegenwoordigd.

Ook bij het basketbal werd er een medaille gewonnen. De Spaanse mannen veroverden het brons door Australië met 89-88 te verslaan. Namens FC Barcelona kwamen Navarro en Víctor Claver uit voor Spanje.

Ook in het atletiek was er een afvaardiging van de Catalaanse club. Caridad Jérez, Sabina Asenjo, Raquel González, Díaz Velázquez, Carlos Tobalina, Jean Marie Okutu en Ilias Fifa wisten geen medaille te veroveren. Miquel Delàs strandde met de hockeymannen in de kwartfinales. Pol Pla en Joan Losada werden met de rugby ploeg tiende.

Barça president Josep Maria Bartomeu organiseert nog een officiële receptie voor de sporters die namens FC Barcelona uit zijn gekomen op de Olympische Spelen.